Autlet radnje postoje samo u Beogradu

Bez autora
Aug 16 2011

Za razliku od evropskih zemalja, Srbija se ne može pohvaliti većim brojem autlet centara. Ima ih svega tri, i svi se nalaze u Beogradu. Njihovu ponudu čine garderoba i obuća iz prethodnih sezona, koji se mogu pazariti po cenama nižim i za 50 odsto u odnosu na redovne. Autlet centri u svetu postoje već 30 godina, a nastali su iz potrebe proizvođača da prodaju robu iz starih zaliha. U njima se prodaju i kolekcije specijalno kreirane za autlete, kao i modeli koji kod kupaca imaju slabiju prođu. Srpski autlet centri su „Italian mol“ u Surčinu, „Immoautlet centar“ u Bloku 64 i „BN Bos autlet centar“ u zemunskom naselju Galenika. „Italian mol“ napravljen je kao mali grad, a čine ga prodavnice „Piaca Roma“, prodavnica obuće, radnja sa štofovima na kilo „Ital tes“, „Mia kaza“, a tu su i prodavnice „Đak“, „Golden ledi“, „Intimo“, „Pompea“ i galerija „Izo Ladibali“...

Autlet radnje postoje samo u BeograduZa razliku od evropskih zemalja, Srbija se ne može pohvaliti većim brojem autlet centara. Ima ih svega tri, i svi se nalaze u Beogradu. Njihovu ponudu čine garderoba i obuća iz prethodnih sezona, koji se mogu pazariti po cenama nižim i za 50 odsto u odnosu na redovne.

Autlet centri u svetu postoje već 30 godina, a nastali su iz potrebe proizvođača da prodaju robu iz starih zaliha. U njima se prodaju i kolekcije specijalno kreirane za autlete, kao i modeli koji kod kupaca imaju slabiju prođu. Srpski autlet centri su „Italian mol“ u Surčinu, „Immoautlet centar“ u Bloku 64 i „BN Bos autlet centar“ u zemunskom naselju Galenika.

„Italian mol“ napravljen je kao mali grad, a čine ga prodavnice „Piaca Roma“, prodavnica obuće, radnja sa štofovima na kilo „Ital tes“, „Mia kaza“, a tu su i prodavnice „Đak“, „Golden ledi“, „Intimo“, „Pompea“ i galerija „Izo Ladibali“.

- Reč je o modelima iz prošle sezone koji su u odnosu na redovnu cenu jeftiniji za najmanje 50 odsto. Isti ti proizvodi prodavali su se prošle godine u šoping centrima, zbog čega ne treba sumnjati u njihov kvalitet. Recimo, farmerke „roko baroko“ mogu se pazariti za svega 590 dinara. Imamo i robu sa greškom koja košta od 350 do 390 dinara po komadu - priča Milijana Radović PR „Italian mola“.

Ona dodaje da se u centru povremeno organizuju i sezonska sniženja od 20 do 70 odsto.

„BN Bos autlet centar“ nalazi se na Batajničkom drumu. Pored njihove autlet radnje, ovde posluju i prodavnice „N sport“, „Planet sport“, „Sport vižn“, „Đak“, „Pikoks“, „Tehnomanija“, „Uradi sam“, „Azaro“, „Dejvid Džons“, „Konvers“, „Krejzi tajm“ i „Fareti“.

- Ponudu naše radnje čine domaći i italijanski modeli odeće i obuće. Cene prošlogodišnjih kolekcija su u odnosu na redovne niže za 50 odsto, dok za stare i nove kolekcije sredom i vikendom odobravamo popust od 20 odsto. Tada se, recimo, kvalitetne muške kožne cipele „senca Barba“ mogu pazariti po ceni nižoj od 3.000 dinara - kaže PR „BN Bosa“ Slavica Anukić.

Takođe i torbe „dejvid džons“ mogu se nabaviti za manje od 900 dinara, „starke“ u brojevima do 39 u „Konversu“ koštaju manje od 1.500, dok se kožne jakne u „Faretiju“ mogu kupiti po ceni nižoj od 5.000 dinara. Veliki broj poznatih brendova može se pronaći i u 20 autlet prodavnica u „Imoautlet centru“ u novobeogradskom Bloku 64. Zakupci lokala u ovom centru dužni su da 70 odsto svog asortimana ponude po cenama nižim za najmanje 30 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik